U hoeft nooit meer op hulp van de ANWB alarmcentrale te rekenen!

Roald Dahl begint het boek Mathilda met hoe sommige ouders hun eigen kind briljant vinden en de schrijver bedenkt hoe hij als leraar hun dat betaald zou zetten op het rapport van hun kroost. Bijvoorbeeld: “Uw zoon Max is een volslagen onbenul. Ik hoop dat u een eigen zaak hebt waar u hem een baantje kunt bezorgen als hij van school komt, want u kunt er donder op zeggen dat hij nergens anders aan de slag komt. “

Tegenwoordig hoef je geen leraar meer te zijn om Roalds Dahl’s fantasie uit te leven. Daarom mijn vakantie van 2021 in 5 reviews.

De ANWB Alarmcentrale in Lyon *

Ach wee de furie van een versmade vrouw! Nadat wij de eerste diagnose van onze auto: “laat in godsnaam uw koppeling en versnellingsbak vervangen voor 2500 euro door een Franse garage! hadden afgewezen, zei de mevrouw van de ANWB: u bent dom om dit aanbod niet te accepteren, en het heeft ook de consequentie dat u nooit meer op de hulp van de ANWB in Frankrijk hoeft te rekenen!” Als klantvriendelijkheid of meedenken een naam had, dan zou het vast niet Jacqueline van de ANWB zijn.

Camping Het Verval**

Beste Harry, waarom moest je nu uitgerekend in het jaar dat wij jouw camping bezoeken, van vrouw wisselen? Op de uitstekende reviews van vorige jaren lazen we verhalen over de gastvrijheid en de uitmuntende kookkunsten van jouw Marian en de schone staat van jullie sanitair. Eenmaal aangekomen bleek dat Marian was ingeruild voor Yfke. Nu moest je ineens alles alleen doen (Yfke staarde naar het gras), van het personeel managen tot koken en als symbool van de neergang: 3 horror WC’s voor 120 campinggasten schoonschrobben! Harry, doe je zelf een lol en ga weer op je knietjes voor Marian!

Restaurant l’Aventure Nîmes *****

Emile? Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat je alles uit je hoofd deed? Hoe kun je nu alle drankjes en gerechten onthouden van 70 terrasgasten? En daarna alles perfect bezorgen, terwijl je ondertussen de vorken van mijn dochter, die ze keer op keer op de grond liet vallen, ongevraagd en zonder morren verving. Hoewel het jammer was dat mijn vrouw en ik onenigheid kregen over hoeveel fooi je aan een perfecte ober geeft in Frankrijk, krijg jij van ons hier online de volle mep. 

Pont du Gard ****

Is het nu werkelijk de bedoeling dat we op Google ook oude aquaducten ook beoordelen? Blijkbaar. Lieve Pont, je stond daar nog net zo als 33 jaar geleden toen ik je eerder bezocht en net zoals 2000 jaar geleden toen de Romeinen je bouwden. Indrukwekkend met al je bogen en je geschiedenis! Wel zie ik toch wat slijtage her en der en is je parkeerplaats wat heet en afgelegen. Maar ga zo door!

Garage M. Durand, Cevennen ***

Ook jouw eerste indruk was om de koppeling  te vervangen van onze auto, maar je belde tien autoloze dagen later weer eens een keertje naar de ANWB (gelukkig niet met Jacqueline) dat alleen de olie van onze versnellingsbak bijgevuld moest worden. Toen we de auto kwamen ophalen, groette je ons niet en zei je boos en verongelijkt dat het BIZAR  was dat wij met een lege versnellingsbak naar Frankrijk waren gereden. Dat doe je een auto toch niet aan?! Beste Max, wat heerlijk voor je dat je ouders een eigen zaak hadden waarin je aan de slag kon. Drie sterren voor je eerlijkheid.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *