Theatercollege: communicatie

Theatercollege ‘Negen open deuren’

De omgeving van de mens is de medemens, dichtte Jules Deelder. En niets is minder waar. Het is de kern van het theatercollege ‘Negen open deuren, hoe blijf ik gelukkig in de menselijke jungle? van Jaap Vriend die hij maakte in samenwerking met de Vrijwilligersacademie Amsterdam.

In dit interactieve, leerzame maar vooral leuke college met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt Jaap je mee langs negen open deuren, die “alleen nog even ingetrapt hoeven worden”. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal uitstekend van pas kunnen komen.

‘Negen open deuren’ is de tweede theatervoorstelling van Jaap Vriend. Hij is communicatietrainer en theatermaker en in dit college komen die twee stromingen mooi samen.

Wil je dit theatercollege boeken? Neem dan contact met me op!

Een paar reviews:

  • “Een vernieuwend theaterstuk dat praktijk en theorie verbindt door middel van ludieke anekdotes uit een dagelijks leven. Een verfrissende manier van kennisoverdracht die geheid langer blijft plakken dan de gemiddelde cursus!”

         Vrijwilligerscoördinator Leroy Soethoud van Stichting Philadelphia Zorg Amsterdam

  • “Jaap doet precies wat hij belooft: de inhoud van het theatercollege is voor iedereen herkenbaar. Onze vrijwilligers heeft het stof tot nadenken gegeven, over zowel privé- als werksituaties. En vooral was het leuk!”

          Activiteitenbegeleider Lottie Burgmans, Envida Wijk- en Verpleegzorg Maastricht

  • “Een prachtige mix van hele zinnige informatie over het onderwerp, stand-up comedy en interactie tussen deelnemers. Heel erg boeiend, vanwege o.a. de mooie voorbeelden en de humor; plezierig om aan mee te doen!”

         Nico Schoen, loopbaancoach bij Bureau Netwerk