Trainer

Al tien jaar ben ik trainer van beroep. Ik geef hoofdzakelijk trainingen aan ondernemingsraden en communicatietrainingen.

Visie op medezeggenschapstrainingen:

De medezeggenschap (OR of PVT) helpt de directie om besluiten beter te maken.  Na 12 jaar praktijkervaring met medezeggenschap, 2 jaar als ambtelijk secretaris en nu alweer 10 jaren als trainer, geloof ik dat dit de kern is van het medezeggenschapswerk: besluiten beter maken.

Als er grote of kleine veranderingen zijn in een organisatie wordt de OR betrokken. Niets stoffige of dikbuikige mannen (het gemiddelde imago van de OR), ik zag de afgelopen jaren vooral betrokken mensen (jong & oud) die echt willen meedenken met de organisatie. Ik maak meestal mensen mee die tijd willen investeren om hun organisatie beter te laten werken. En dat zijn soms dappere vrouwen van 1 meter 60 die hun twee meter grote directeur tot de orde roepen of jonge twintigers die via de OR de aandacht van hun CEO trekken met nieuwe ideeën voor het bedrijf.

Helaas gaat het OR-leven niet over rozen. Soms zijn er kinken in de kabels. Veel OR-leden raken gefrustreerd door een passieve achterban (Ga je nu alweer naar de OR?), zetels die leeg blijven of een onwetende directeur (adviesrecht, deze investering, nee toch?).  Sommige OR’en weten ook niet hoe ze al het werk moeten op- en aanpakken.  Natuurlijk is het belangrijk voor een OR om niet toe te geven aan deze frustraties.

Hiervoor zijn er gelukkig trainingen.  In die van mij vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk kennis te over te dragen, want kennis maakt macht of vriendelijker gezegd: kennis geeft invloed. Daarnaast geloof ik dat leren samengaat met plezier,  saaie duffe trainingen zijn niet aan mij en mijn klanten besteed. Ik houd van ontspannen trainingen die je aan het einde van de sessie iets concreets opleveren. Daarom is er altijd genoeg tijd voor de groep en eindigt elke training met een plan de campagne voor de komende tijd. Hiermee  kun je terug op het werk direct mee aan de slag.

Contact:

Wil je meer informatie over een training op maat? Mail me dan of bel op 06-16826851 voor een vrijblijvend (telefoon)gesprek.

ps trainingen geef ik ook in samenwerking met de volgende bureaus: Loof Training en Advies in Bergen, Moovs in Leiden en de Vrijwilligersacademie in Amsterdam.